ျမန္မာျပည္၏ အထက္အညာေဒသ တြင္ ဒန္႔သလြန္ပင္မ်ား လက္ညႇိဳးထိုးမလြဲ ေပါမ်ားလွသည္။ မိမိအိမ္ဝုိင္း၏ ေနာက္ ေဖးေျမကြက္လပ္တြင္ စိုက္ပ်ိဳးေလ့ရွိၾက သည္။ ဒန္႔သလြန္သီးရာသီခ်ိန္ေရာက္ ေသာအခါတြင္ အရသာလည္းရွိကာ ရနံ႔ လည္းေမႊးသည့္ ဒန္႔သလြန္သီးကို ဟင္း အမယ္မ်ိဳးစံုခ်က္ကာ ျမန္မာအိမ္ရွင္မ မ်ား လက္စြမ္းျပေလ့ရွိၾကသည္။ ဒန္႔ သလြန္ရြက္ႏွင့္ အဖူးအပြင့္တို႔ကို ဟင္းခ်ိဳ၊ ဟင္းခါးႏွင့္အသုပ္အျဖစ္ စားႏိုင္သည္။ ဒန္႔သလြန္သီးကို ငါးရံ႕(သို႔မဟုတ္) ငါးရံ႕ ေျခာက္(သို႔မဟုတ္)ၾကက္ဥ/ဘဲဥတို႔ျဖင့္ တြဲဖက္၍ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ပဲကုလား ဟင္း၊ သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္းအျဖစ္လည္း ေကာင္း၊ ဒန္႔သလြန္သီးေတာင့္ကို အစိမ္း လိုက္(သို႔မဟုတ္)မီးကင္ျပီး အတြင္းသား ႏွင့္အေစ့တို႔ကို ဇြန္းျဖင့္ျခစ္ကာ ၾကက္ဥ ျဖင့္ေမႊေၾကာ္၍ေသာ္ လည္းေကာင္း၊ ဘူးသီးျဖင့္ေၾကာ္ခ်က္၍ဟင္းအျဖစ္လည္း ေကာင္း အရသာရွိရွိစားသံုးႏိုင္သည္။ အေနာက္ႏိုင္ငံမ်ားတြင္ေတာ့ သူ႔႐ိုးရာ ေဒသအလိုက္ ဟင္းလ်ာအဖံုဖံုကို ခ်က္ ျပဳတ္စားေသာက္ၾကသလို ဒန္႔သလြန္ရြက္ ႏွင့္အပြင့္တို႔ကို နည္းပညာျဖင့္ျပဳျပင္ကာ ကိတ္မုန္႔ဖုတ္စားၾကသည္။ Tree for Life Oraganization ၏ မွတ္တမ္းမ်ားအရ ဒန္႔သလြန္သီးႏွင့္ အရြက္ထဲတြင္ပါရွိေသာ- Vitamin C သည္
7mmnews, latest myanmar news provide the best myanmar daily news, yangon daily news, mandaly news & all of about latest myanmar breaking news. include myanmar journal news such as the myanmar times news. thit htoo lwin myanmar news, the voice myanmar, popular myanmar journal, eleven myanmar & more.