Skip to main content

Posts

Showing posts from March 10, 2015

မ်က္ကြင္းညိဳျခင္းအတြက္ အလြယ္နည္းမ်ား

မ်က္ကြင္းညိဳ၍ စိတ္ညစ္ေနသူမ်ားအတြက္ အိမ္တြင္းကု အလြယ္ကူဆံုး သဘာ၀နည္းေလးမ်ားကို က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား စာမ်က္ႏွာမွ မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါရေစေနာ္။ နည္းလမ္း(၁) သခြါးသီးကို အကြင္းလုိက္လွီး၍ ေရခဲေသတၱာထဲ ၁၀ မိနစ္ခန့္ ေအးေအာင္ ထည့္ထားပါ။ (ေရခဲေသတၱာမရွိလွ်င္လည္း သခြါးသီးဟာ သဘာ၀အတိုင္း ေအးျပီးသားမို့ ဒီအတိုင္း သံုးႏိုင္ပါတယ္) ေအးသြားတဲ့ သခြါးသီးကြင္းကို မ်က္လံုးေပၚကို ၁၅ မိနစ္ခန့္ ကပ္ေပးပါ။ တစ္ေန့ကို ၂ ၾကိမ္နဲ့ တစ္ပတ္ကို ၄ ရက္ေလာက္ လုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ နည္းလမ္း(၂) ေရခဲတံုးေလးမ်ားျဖင့္ မ်က္ခြံမ်ားေပၚတြင္ ခံႏိုင္သေလာက္ ကပ္ခြါကပ္ခြါ လုပ္ေပးပါ။ ေန့စဥ္ လုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ နည္းလမ္း(၃) စတီးဇြန္းကို ေရခဲေသတၱာထဲ ေအးေအာင္ ထည့္ထားျပီးလွ်င္ မ်က္လံုး၏ ေအာက္နားကို ၁၀ မိနစ္ခန့္ ကပ္ေပးပါ။ ဒီနည္းကိုလည္း ေန့စဥ္ လုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ နည္းလမ္း(၄) အလွကုန္ဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ့ အေကာင္းစားတံဆိပ္ Eye Roll တစ္ခုခုကို ၀ယ္ျပီး မၾကာခဏ လိမ္းျခယ္ေပးပါ။ အထက္ပါ နည္းလမ္း(၄)မ်ိဳးထဲမွ မိမိႏွင့္အဆင္ေျပမည့္ နည္းလမ္းကို ေရြးခ်ယ္ျပဳလုပ္္ေပးႏုိင္ၾကပါတယ္။ မ်က္ကြင္းညိဳျခင္း ကင္းေ၀းႏိုင္ၾကပါေစေနာ္။ ေစာႏြဲ့ေနဆိုင္(ပူတာအို) ကိုးကား ။ ။ How to hide dark ci

ေဂါက္ေရာဂါၿဖစ္ပြားမွဳႏွဳန္းနည္းပါးရန္ ေဖ်ာ္ရည္ေသာက္သုံးမွဳ ေရွာင္ႀကဥ္သင့္

ၿဗိတိန္သုေတသီမ်ားက အမ်ဳိးသမီးမ်ားသည္ လိေမၼာ္ေဖ်ာ္ရည္ ႏွင့္ စူးရွေသာ အေဖ်ာ္ယမကာ မ်ားကုိေသာက္သုံးရာမွ ေရွာဥ္ႀကဥ္လွ်င္ ေဂါက္ေရာဂါၿဖစ္ပြားမွဳနွဳန္း ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္သည္ဟု ေအအက္ဖ္ပီ သတင္းဌါနက ေဖာ္ၿပသည္ ။ တစ္ေန ့လွ်င္ လိေမၼာ္ရည္ႏွစ္ခြက္ခန္ ့ ပုံမွန္ေသာက္သုံးမွဳရွိေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ားသည္ ေဂါက္ေရာဂါၿဖစ္ပြားႏွဳန္းသည္ သာမန္လူမ်ားႏွင့္ ယွဥ္လွ်င္ ႏွစ္ဆခန္ ့မ်ားသည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေၿပာႀကားသည္ ။ ေဂါက္ေရာဂါသည္ အဆစ္ေရာင္ ေရာဂါတစ္မ်ဳိးၿဖစ္ၿပီး ၿဗိတိန္လူမ်ဳိး ၁ ဒသမ ၅ ရာခုိင္ႏွဳန္း ၿဖစ္ပြားလ်က္ရွိေႀကာင္း ၊ လြန္ခဲ့သည္ ႏွစ္ ၂၀ အတြင္း အမ်ဳိးသမီးမ်ား ၿဖစ္ပြားမွဳႏွဳန္းသည္ ႏွစ္ဆႏွဳန္းခန္ ့အထိ ၿမင့္တက္ခဲ့ေႀကာင္း သိရသည္ ။New Mg Mandalay from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1FI6AhQ

အခ်ဳိဓာတ္ပါ အဆာေျပမုန္႕၊ အခ်ဳိရည္မ်ားႏွင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ ဆက္ႏြယ္

အခ်ိဳဓာတ္ပါေသာ အဆာေျပ အသင့္စားမုန္႔၊ အခ်ဳိရည္မ်ားသည္ အူမႀကီး ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခႏွင့္ ဆက္ႏြယ္မႈရွိေနေၾကာင္း သုေတသန စစ္တမ္းတစ္ခုက ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ အခ်ိဳမုန္႔မ်ားအျပင္ အခ်ဳိရည္မ်ား၊ ကိတ္မုန္႔၊ ဘီစကြတ္၊ မုန္႔ကၽြတ္ အစရွိသည့္ အစားအေသာက္မ်ားကို အလြန္အကၽြံ စားသံုးျခင္းသည္ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ေပၚႏိုင္ေျခကို ျမင့္တက္လာေစႏုိင္ေၾကာင္း စေကာ့တလန္မွ သုေတသီမ်ားက သတိေပးခဲ့သည္။ စေကာ့တလန္တြင္ အူမႀကီးကင္ဆာ ေဝဒနာရွင္မ်ား၏ အစားအေသာက္၊ အေနအထုိင္ႏွင့္ ကိုယ္လက္လႈပ္ရွားမႈမ်ား၊ ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္း အစရွိသည့္ ကိစၥမ်ားကို မွတ္တမ္းျပဳစု ေလ့လာၿပီးေနာက္ ယခုေတြ႕ရွိခ်က္ကို ေဖာ္ထုတ္ခဲ့ျခင္းဟု သိရသည္။ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက အူမႀကီးႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္း ကင္ဆာတို႔သည္ မိသားစုတြင္း ေရာဂါရွင္တစ္ဦးဦး ရွိေနသည့္ မ်ိဳးရိုးလုိက္မႈ၊ ေနထုိင္ပံု နည္းလမ္း မွားယြင္းမႈ၊ ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းတို႔ႏွင့္ ဆက္ႏြယ္ေၾကာင္း ထပ္မံ အတည္ျပဳခဲ့ေသာ္လည္း ေတြ႕ရွိခ်က္ အသစ္အေနျဖင့္ စြမ္းအင္သိုေလွာင္မႈ၊ အခ်ိဳဓာတ္ မ်ားျပားသည့္ အစားအစာမ်ားသည္လည္း ေရာဂါႏွင့္ ဆက္စပ္ေနေၾကာင္း ေျခရာခံမိခဲ့ၾကသည္။ ယခုေတြ႕ရွိမႈသည္ အဆီႏွင့္ အခ်ိဳဓာတ္ မ်ားျပားေသာ အစားအေသာက္မ်ားႏွင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ ဆက္

ပ်ိဳေမတို႔ အတြက္ ငွက္ေပ်ာသီး

ပ်ိဳေမတို႔ လက္ရွိ သံုးေနတဲ့ အလွကုန္ေတြ အမ်ားစု ငွက္ေပ်ာသီးနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ အလွကုန္ေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးဟာ အသားအေရ အတြက္ အက်ိဳးရွိ ေစတာမို႔ ဝက္ၿခံေပ်ာက္ အလွကုန္ ေတြမွာ မ်ားေသာ အားျဖင့္ သံုးျပဳၾကပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဆံေကသာ အတြက္လည္း ႏူးညံ့ျခင္း၊ ႏွစ္ခြ ျဖစ္ျခင္းမ်ားကို တားဆီး ေပးတာမို႔ ဆံေကသာ အလွကုန္ ပစၥည္းေတြ မွာလည္း ထည့္သြင္း အသံုးျပဳၾက ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ငွက္ေပ်ာသီးဟာ ပ်ိဳေမတို႔ရဲ႕ မိတ္ေဆြေကာင္း တစ္ေယာက္ ဆိုရင္ မမွားပါဘူး။ ငွက္ေပ်ာသီးရဲ႕ အစြမ္းေတြဟာ က်န္ရွိေန ေသးတာမို႔ ေဖာ္ျပ လိုက္ပါတယ္။ စိတ္ဖိစီးမႈ ထ႐ိုင္တိုဖန္နဲ႔ အမီႏို အက္ဆစ္ေတြ ပါဝင္တဲ့ အတြက္ စိတ္ဖိစီးမႈကို သက္သာရာ ရေစၿပီး လူကို လန္းဆန္း ေစပါတယ္။ ပိုတက္ဆီယမ္ ဓာတ္အမ်ားအျပား ပါဝင္တဲ့ အတြက္ ေၾကာင့္လည္း ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းကို ပံုမွန္ ျဖစ္ေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ေရဓာတ္ပါဝင္မႈ အေနအထားကို ဟန္ခ်က္ ညီေအာင္ ညႇိေပးပါတယ္။ လူတစ္ေယာက္ဟာ စိတ္ဖိစီးမႈ ျဖစ္လာရင္ ပိုတတ္ဆီယမ္ ဓာတ္ေတြဟာ ေလွ်ာ့နည္း သြားပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပိုတတ္ဆီယမ္ ဓာတ္ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္တဲ့အတြက္ လိုအပ္ ေနတဲ့ဓာတ္ကို ျဖည့္တင္း ေပးပါတယ္။ ဒါ့ျပင္ ဦးေႏွာက္ ဥာဏ္ရည္ ကိုလည္း ထက္ျမက္ ေစပါတယ္။

ဆယ္ေက်ာ္သက္မ်ား ၾကက္သားစားေပးပါ

ၾကက္သားကို စားသံုးမႈမ်ားတဲ့ ဆယ္ေက်ာ္သက္ေတြဟာ အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းေလ်ာ့က်တယ္လို႔ သုေတသနတစ္ရပ္မွာ ေဖာ္ျပ ထားပါတယ္။ ဒီေလ့လာမႈဟာ ဆယ္ ေက်ာ္သက္ဘဝမွာ ၾကက္သားစားခဲ့ ၾကတဲ့ အမ်ိဳးသမီး ၂၀ဝ၀ဝေက်ာ္ကို ျပဳလုပ္ခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။ သုေတသနပညာရွင္မ်ားက အနီေရာင္စားသံုးမႈနဲ႔ အူမႀကီးကင္ ဆာျဖစ္ပြားမႈ တိုက္႐ိုက္ဆက္စပ္ေန တယ္ဆိုတာကို အရင္ကေဖာ္ထုတ္ ခဲ့ၿပီးျဖစ္ေၾကာင္း အခုေတြ႕ရွိခ်က္အရ အျဖဴေရာင္အသားထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ၾကက္သားကို စားသံုးေပးခဲ့သူမ်ား ဟာ အသက္အရြယ္ရလာရင္ အူမ ႀကီးကင္ ဆာအျဖစ္ကို ေျပာင္းလဲသြား ႏိုင္တဲ့ အက်ိတ္ေတြ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ေလ်ာ့ နည္းေနေၾကာင္း ေျပာၾကားခဲ့ပါ တယ္။ သုေတသီ Dr Katharina Nimptsch က 'ကင္ဆာအမ်ိဳးမ်ိဳးရွိ တဲ့အနက္ အူမႀကီးကင္ဆာဟာ ေန႔စဥ္ စားသံုးတဲ့ အစားအစာေတြနဲ႔ သက္ ေရာက္ မႈကို အခံရဆံုးကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပါတယ္။ အရင္ေလ့လာမႈ ေတြ ဟာ လူႀကီးဘဝမွာ စားသံုးတဲ့ အစား အစာေတြက ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ ေခ်ကို ပဲ ေလ့လာႏိုင္ခဲ့ၿပီး အခုေတာ့ ဆယ္ ေက်ာ္သက္ဘဝမွာ ၾကက္သားစား ခဲ့ ရင္ အူမႀကီးကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ ေလ်ာ့ နည္းႏိုင္ေၾကာင္း ကို ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္''လို႔ ေျပာၾကားထားပါတယ္။ ေလ့လာမႈမွာအသက္၃၄ႏွစ္မွ ၅၁ႏွစ္အတြင္း အမ်ိဳးသမီးမ်