(၁) ပလတ္စတစ္ႏွင့္ ေဖ့ာဘူး ပလတ္စတစ္ (ၾကြပ္ၾကြပ္အိတ္)ေတြ ထဲမွာပါတဲ့ ဆိုက္ဇာနဲ႔ စတိုင္ရင္းဓာတ္ မ်ားဟာ ဓာတုပစၥည္းေတြျဖစ္တာ ေၾကာင့္ အပူဓာတ္နဲ႔ျဖစ္ေစ၊ ဆီပါတဲ့ အစားအေသာက္ေတြနဲ႔ျဖစ္ေစ ထိေတြ ့ မိတဲ့အခါ ၎ဓာတုပစၥည္းေတြဟာ အစားအေသာက္ေတြထဲကို ဓာတ္ျပဳ ေပ်ာ္ဝင္သြားပါေတာ့တယ္။ ဒန္ေပါက္ နဲ႔ စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ သံုးေနတဲ့ ေဖာ့ဘူးေတြကလည္း စတိုင္ရင္းဓာတ္ ပါတဲ့ 2B ပလတ္စတစ္အုပ္စုဝင္ေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ထို႔နည္းတူ ကေလးႏို႔ဘူး ေတြျပဳလုပ္တဲ့ PVC ပလတ္စတစ္နဲ႔ ပလတ္စတစ္ေရပိုက္ေတြမွာ မိုႏိုမာ (ေခၚ)အင္မတန္ အဆိပ္ျပင္းတဲ့ ဓာတ္ တစ္မ်ဳိးပါဝင္ေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ေစတဲ့ ပလတ္စတစ္ ႏွင့္ ေဖာ့ဘူးမ်ားကို က်န္းမာေရးအသိ စိတ္ျဖင့္ ေရွာင္ရွားသင့္ပါတယ္။ ဒါ့ျပင္ မယ္လမင္း (ဖိုက္ဘာ)ပစၥည္းမ်ားဟာ အပူနဲ႔ ထိေတြ႕တဲ့အခါမွာ ဓာတ္ျပဳ၍ ေက်ာက္ကပ္ပ်က္စီးျခင္းႏွင့္ ကင္ဆာ ေရာဂါမ်ားကို ျဖစ္ပြားေစပါတယ္။ (၂) အခ်ဳိမႈန္႔ႏွင့္ ၾကက္သားမႈန္႔ အခ်ဳိမႈန္႔ထဲမွာပါရွိတဲ့ ဓာတုပစၥည္းမ်ား ဟာ ဦးေႏွာက္နဲ႔ အာ႐ံုေၾကာေတြကို ထိခိုက္ေစတာေၾကာင့္ ေလျဖတ္၊ ေလ ငန္းေရာဂါ၊ ေလးဖက္နာေရာဂါ၊ ႏွလံုး ေရာဂါ၊ ေက်ာက္ကပ္ခ်ဳိ႕ယြင္းပ်က္စီးေစ ေသာ ေရာဂါမ်ား၊ အ႐ိုးပြ၊ အ႐ိုးပါး၊ အ႐ိုးၾက
7mmnews, latest myanmar news provide the best myanmar daily news, yangon daily news, mandaly news & all of about latest myanmar breaking news. include myanmar journal news such as the myanmar times news. thit htoo lwin myanmar news, the voice myanmar, popular myanmar journal, eleven myanmar & more.