ဟင္းမ်ိဳးစံုတို့ကို ခ်က္ျပဳတ္ၾကရာတြင္ ခ်က္နည္းႏွင့္ ထည့္ခ်က္သည့္ အမ်ိဳးအစားေပၚတြင္ မူတည္ျပီး ဟင္း၏အရသာမွာလည္း ကြဲျပားသြားၾကပါသည္။ ဟင္းလွ်ာမ်ိဳးစံုတို့ကို ပိုမိုထူးကဲေသာ အရသာကို ပိုင္ဆိုင္လိုပါက ေအာက္ပါနည္းတို့ကို အသံုးျပဳႏိုင္ၾကပါသည္။ ၁။ ၾကက္သားဟင္းသည္ အာလူးႏွင့္ အလိုက္ဖက္ဆံုးျဖစ္ပါသည္။ ၾကက္သားကို ခ်က္သည္ျဖစ္ေစ၊ ေၾကာ္သည္ျဖစ္ေစ အာလူးႏွင့္တြဲစားပါက အရသာပိုမိုထူးကဲပါသည္။ ကမၻာေက်ာ္အစားအစာတစ္ခုျဖစ္သည့္ KFC ၾကက္ေၾကာ္ကို အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ားႏွင့္ တြဲစားၾကသည္မွာ သက္ေသျဖစ္ပါသည္။ ၂။ ဘဲသားကို ေပါင္းစားသည္ျဖစ္ေစ၊ ဘဲစတူးလုပ္စားသည္ျဖစ္ေစ မွိဳအမည္းႏွင့္ ဂ်ပန္တို့ဟူးကို ထည့္ေပးပါ။ ပိုမိုထူးကဲေသာ အရသာကို ပိုင္ေစပါမည္။ (နာမည္ၾကီးျပီး လူအမ်ားၾကီးစားသံုးေနတဲ့ ဆိုင္အခ်ိဳ့မွာ နည္းစနစ္ကို လူသိမွာစိုး၍ မွိဳႏွင့္ တို့ဟူးပါမွန္းမသိေအာင္ အဖတ္ကို ဆည္ထားတတ္ၾကပါသည္) ၃။ ဆိတ္သားကို မခ်က္ခင္မွာ ဒိန္ခ်ဥ္ႏွင့္ သံပရာသီးကိုညွစ္ထည့္ျပီး အရင္ႏွပ္ထားရပါမည္။ ျပီးမွ ခ်က္လွ်င္ အညီနံ့လည္းေပ်ာက္သလို အသားလည္းႏူးျပီး ပိုစားေကာင္းပါသည္။ ၄။ ဂဏန္းကို အရသာပိုရွိေအာင္ ခ်က္စားရသည့္လွိဳ့၀ွက္ခ်က္သည္ ၾကက္ဥျဖစ္ပါသည္။ ခ်က္စား၊ ေပါင္းစားသည္
7mmnews, latest myanmar news provide the best myanmar daily news, yangon daily news, mandaly news & all of about latest myanmar breaking news. include myanmar journal news such as the myanmar times news. thit htoo lwin myanmar news, the voice myanmar, popular myanmar journal, eleven myanmar & more.