ေရွာက္ရည္မွာ ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြ ပါဝင္ၿပီး ကင္ဆာကို တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိေၾကာင့္ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ ကတည္းကပင္ အသံုးျပဳ ခဲ့ၾကပါတယ္။
ေရွာက္ရည္ရဲ႕ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး ေတြကို ေအာက္မွာ ေဖာ္ျပ ေပးလုိက္ပါတယ္။
(၁)ခုခံအားစနစ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏုိင္ျခင္း
(၂)အစာေျခရန္ ကူညီႏုိင္ျခင္း
(၃)အာ႐ံုစူးစုိက္မႈ ေကာင္းမြန္ႏုိင္ျခင္း
(၄)အသည္းႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္မွ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးႏုိင္ျခင္း
(၅)အစာစားခ်င္စိတ္ကို ခ်ဳိးႏွိမ္ေပးျခင္း
(၆)ႏွလံုးအလုပ္မလုပ္ႏုိင္ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးျခင္း
(၇)အနာက်က္ျမန္ေစျခင္း
(၈)ခႏၶာကိုယ္မွ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးႏုိင္ျခင္း
(၉)ေရာဂါပိုးကို တြန္းလွန္ႏုိင္ျခင္း
(၁၀)အေအးမိႏွင့္ ေခ်ာင္းဆုိးေဝဒနာ သက္သာေစျခင္း
(၁၁)ရင္က်ပ္ပန္းနာ သက္သာေစျခင္း
(၁၂)ပ်ဳိ႕ျခင္း၊ အန္ျခင္းႏွင့္ ကားမူးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးျခင္း
(၁၃)အ႐ုိးႏွင့္သက္ဆုိင္ေသာ ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ျခင္း
(၁၄)ဝက္ၿခံ၊ မွည့္ေျခာက္ႏွင့္ အမည္းစက္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးႏုိင္ျခင္း
(၁၅)ဆံပင္သန္မာေစျခင္း
ေဒါက္တာ ခင္မုိးမုိး
credit to Health Articles
from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1MZ3k62
Comments
Post a Comment