(၁)အမ်ိဳးသမီးမ်ားသည္ အစားအ ေသာက္ ပိုမိုခံုမင္ၾကသည္
အမ်ိဳးသမီး (၂၅) ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ သည္ နာရီဝက္တစ္ခါ အစားအေသာက္ အေၾကာင္းေတြးေတာမိၾကသည္။ အမ်ိဳးသားအမ်ားစု၏ စိတ္အာ႐ံုတြင္ အစားအေသာက္အေၾကာင္း ေတြးေတာ မိေလ့မရွိေပ။
(၂) အမ်ိဳးသားမ်ား၌ စိတ္ခံစားမႈႏွင့္အစားအေသာက္ဆက္စပ္မႈမရွိ
စိတ္ဖိစီးမႈ၊ စိုးရိမ္စိတ္လြန္ကဲမႈ၊ ေၾကာက္ရြံ႕ထိတ္လန္႔မႈတို႔သည္ အမ်ိဳး သမီးမ်ား၌ အလိုအေလ်ာက္ အစား ပိုစားျဖစ္ေစၿပီး အမ်ိဳးသားမ်ား၌မူ အစားအေသာက္ထက္ အရက္၊ ေဆးလိပ္ ႏွင့္ မူးယစ္ေဆးဝါးမ်ားဘက္သို႔ ပိုမို ယိမ္းယိုင္ေစသည္။
(၃) အမ်ိဳးသားမ်ားတြင္ ဇီဝျဖစ္ပ်က္ႏႈန္းပိုမိုျမန္ဆန္သည္
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ႏွင့္အရပ္ထပ္တူက်ေသာ အမ်ိဳးသားတစ္ဦးႏွင့္ အမ်ိဳးသမီးတစ္ဦးတြင္ အမ်ိဳးသား၏ ဇီဝျဖစ္ပ်က္ႏႈန္း (metabolic rate) မွာ အမ်ိဳးသမီးထက္ ပ်မ္းမွ် ငါးရာခိုင္ ႏႈန္းမွ တစ္ဆယ္ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ပိုမ်ား သည္။ ဇီဝျဖစ္ပ်က္ျဖစ္စဥ္မ်ားတြင္ အစာေခ်ဖ်က္ျခင္း၊ စြမ္းအင္ေခ်ဖ်က္ျခင္း၊ ခႏၶာကိုယ္အဆီေခ်ဖ်က္ျခင္း စသည္႕ ျဖစ္စဥ္မ်ားပါဝင္သည္႕အတြက္ အမ်ိဳး သားမ်ားသည္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ရန္ ပိုမိုလြယ္ကူ ရျခင္းျဖစ္သည္။
ေဇာ္ကို
Source:RD
Health Updates Journal
from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1G3M5MA
Comments
Post a Comment