ပ်ားရည္သည္ အလြန္ေဆးဖက္၀င္ေသာ သဘာ၀ေဆးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါသည္။ သို့ေသာ္ ဘယ္အရာမဆို အေကာင္းအဆိုး၊ အေၾကာင္းအက်ိဳး ဒြန္တြဲေနတတ္သည့္အတြက္ ပ်ားရည္မွာလည္း အတူတြဲစား၍မရေသာ အစားအစာအခ်ိဳ့ ရွိေနပါသည္။
၄င္းအစားအစာမ်ားႏွင့္ အတူတကြ တြဲစားမိလွ်င္ ေအာ့အန္ျခင္း၊ ေခါင္းမူး၊
ေခါင္းထိုး စသည္တို့ကို ျဖစ္ေပၚေစတတ္ပါသည္။ သတိထားႏိုင္ၾကေစရန္
ေစတနာျဖင့္ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
(၁) ရွားေစာင္း
(၂) အုန္းႏို့၊ အုန္းသီး၊ အုန္းထန္းလ်က္
(၃) ၾသဇာသီး
(၄) ပိႏၷဲသီး
(၅) ဥသွ်စ္သီး
(၆) မယ္ဇလီရြက္
(၇) တမာရြက္
(၈) ဆူးပန္းရြက္
(၉) ပိတ္ခ်င္းရြက္
(၁၀) ၾကာေစ့
(၁၁) မိုးေရ
(၁၂) သကၤန္းဖြယ္ ငွက္သား
(၁၃) ကင္းပိတ္ရြက္
အသက္အႏၱရာယ္အထိ ဒုကၡမေပးေသာ္လည္း အခန့္မသင့္လွ်င္ ဒုကၡေရာက္ႏိုင္တာမို့ အရာရာတိုင္းမွာ သတိေလးကိုေဆာင္ျပီး အႏၱရာယ္မ်ားကို ေရွာင္ႏိုင္ၾကပါေစ။
ေစာႏြဲ့ေနဆိုင္(ပူတာအို)
ကိုးကား ။ ။ တြဲဖက္၍မစားသင့္ေသာအစားအစာမ်ား
က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1Htn3Hq
Comments
Post a Comment