ပ်ားရည္ႏွင့္ သံပုရာသီးတို့ကို ေရေႏြးႏွင့္အတူ စိမ္ထားျပီး ၄င္းေရကို ေသာက္သံုးပါက တစ္္ေန့လံုး လန္းဆန္းေစျပီး အေမာေျပေစႏိုင္ပါတယ္။ အားအင္ကိုလည္း ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
သံပုရာသီးမွာပါ၀င္တဲ့ အက္စစ္ဓါတ္ေၾကာင့္ ေခါင္းမူးေခါင္းကိုက္မ်ားကိုလည္း
ေပ်ာက္ေစပါတယ္။ အခြံမွာပါ၀င္တဲ့ အခါးဓါတ္နဲ့ ပ်ားရည္တို့ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ အဆီဓါတ္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါသည္။
ေသြးတိုးေရာဂါကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
အဆိပ္အေတာက္မ်ားကိုလည္း ေျပေပ်ာက္ေစသည့္အတြက္ ေသြး၊ေလ၊ ၀မ္းမွန္ေစျပီး အသားအေရကိုလည္း စိုေျပ၀င္းပလာေစပါတယ္။
ပ်ားသံပုရာေရေႏြးၾကမ္းလုပ္နည္း
၁။ သံပုရာသီးကို အလံုးလိုက္ ဆားနဲ့ပြတ္ျပီး ေရေဆးလိုက္ပါ။
၂။ သံပုရာသီးတစ္လံုးကို ၄ ကြင္းရေအာင္ ပံုထဲကအတုိင္း လွီးလိုက္ပါ။
၃။ ေရေႏြးခြက္တစ္ခုထဲသို့ ထည့္ပါ။
၄။ ပ်ားရည္ လက္ဖက္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခန့္ ထည့္ပါ။
၅။ ေရေႏြးေလာင္းထည့္၍ အဖံုး အုပ္ထားပါ။
နာရီ၀က္ခန့္ နွပ္ထားျပီးလွ်င္ ၄င္းေရက်က္ေအးကို ေသာက္ႏုိင္ပါျပီ။ အရသာက ခ်ဥ္ခါးေလးျဖစ္ေနမည္။ အခါးမေသာက္ႏိုင္ပါက ပ်ားရည္အနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ သၾကားမထည့္ရပါ။ ပထမတစ္ေရ ကုန္သြားလွ်င္ အခ်ဥ္ဓါတ္ႏွင့္ အခါးဓါတ္မကုန္ေသးလွ်င္
ေနာက္ထပ္တစ္ေရထပ္ထည့္ျပီး ျပန္ႏွပ္ထားနိုင္ပါတယ္။
သံပုရာသီးတစ္လံုးကို ေရေႏြး ၃ ခါေလာက္စိမ္ျပီး ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။ သံပုယိုသီးကိုလည္း အလားတူ သံုးႏိုင္ပါတယ္။ အေနာက္တိုင္းမွာေတာ့ သံပုယိုသီးကို ပိုမိုသံုးစြဲၾကပါတယ္။
လန္းဆန္းအေမာေျပ၍ ခြန္အားတိုးကာ က်န္းမာရႊင္လန္းႏိုင္ၾကပါေစ။
ေနဆန္းေနာင္ (ခ်င္းမိုင္)
Credit to သက္ရွည္က်န္းမာ
from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1EpV5vc
Comments
Post a Comment