ေစ်းကေန ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို ၀ယ္လာျပီးလွ်င္ မခ်က္ခင္မွာ အႏၱရာယ္ကင္းေအာင္ ေရဇလံုထဲကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆား (သိုမဟုတ္) ရွာကကာရည္ ၂ ဇြန္းခန့္ထည့္ျပီး အနည္းဆံု ၃ မိနစ္မွ ၅ မိနစ္ခန့္ စိမ္ထားျပီးမွ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္သင့္ေၾကာင္း က်န္းမာေရးစာမ်က္ႏွာမ်ားမွာ သတိေပးထားၾကပါတယ္။
အေၾကာင္းကေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားမွာ ကပ္ပါလာတတ္တဲ့ ေမွ်ာ့၊ ခူ စသည့္ အသက္ျပင္းသည့္ အေကာင္မ်ားပါရွိလာပါက ဆားရည္ႏွင့္ ထိေတြ့လွ်င္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို မတြယ္ကပ္ႏိုင္ပဲ အလိုလို ေရထဲ ျပဳတ္က်ျပီး ေရေဆးသည့္အခါ ပါသြားႏိုင္ေအာင္ ဆားရည္စိမ္ရျခင္း ျဖစ္တယ္။
အသီးမ်ားကိုလည္း တာရွည္ခံေအာင္၊ အေရာင္လွေအာင္ ျဖန္းရည္၊ သုတ္ရည္အမ်ိဳးမ်ိဳးျဖင့္ သုတ္လိမ္းထားတတ္ေသာေၾကာင့္ ဆားရည္ျဖင့္ စိမ္ထားျပီး အခြံကို ေဆးေက်ာျပီးမွသာ စားသံုးသင့္ပါတယ္။ ေရမေဆးပဲ အခြံႏွင့္အတူ အလံုးလုိက္ ကိုက္စားျခင္းမ်ိဳးကို မျပဳလုပ္သင့္ပါ။
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကိုလည္း မက်က္တက်က္ေၾကာ္စားျခင္းသည္ က်န္းမာေရးအတြက္အႏၱရာယ္မ်ားေၾကာင္း သတိေပးလိုက္ပါတယ္။
သတိေလးကို ေဆာင္ထားျပီး အႏၱရာယ္ကင္းစြာ စားသံုးႏိုင္ၾကပါေစ။
ဦးေနဆိုင္ (ပူတာအို)
က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1yFmubM
Comments
Post a Comment