ၾသဇာပင္သည္ ျမန္မာႏိုင္ငံေဒသ အႏွံ႔အျပားတြင္ ေပါက္ေရာက္ေလ့ရွိၿပီး အလယ္ပိုင္း ေဒသမ်ား၌ အေလ့က်ေပါက္သည္ကို ေတြ႕ရသည္။ ျမန္မာ ေဆးက်မ္းမ်ားအရ ၾသဇာသီးသည္ ေအး၍ ေသြးအားကို တိုးပြားေစသည္။ ႏွလံုးကို မ်ားစြာအက်ဳိးျပဳ၍ ပူေလာင္ျခင္း၊ ေလပူေရာဂါႏွင့္ ေသြးအန္ေရာဂါမ်ားကို ပယ္ေဖ်ာက္ႏုိင္စြမ္းရွိသည္။
ၾသဇာရြက္ကို ႀကိတ္၍စားျခင္းျဖင့္ သန္က်ေစၿပီး အရြက္ကို ေခ်၍ရွဴေပးပါက အမူးအေမာ္ သက္သာေစသည္။ ၾသဇာသီးအစိမ္းသည္ ခ်ဳပ္ေသာ သတၱိရွိသျဖင့္ ဝမ္းသြားျခင္း၊ ဝမ္းသက္ျခင္းမ်ား အတြက္ ေကာင္း၏။ ဝမ္းကိုက္ေရာဂါ၊ ေလနာေရာဂါႏွင့္ အစာအိမ္ မေကာင္းျခင္းတို႔ကုိလည္း ေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္သည္။ ၾသဇာသီးအေစ့ကို အမႈန္႔ျပဳလုပ္ကာ အနာမ်ားေပၚ ျဖဴးေပးပါက ပိုးမ်ားေသ၍ ေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္ၿပီး ၾသဇာပင္မွ အျမစ္ကို ေသြး၍ ေသာက္ပါက ဆီးခ်ဳိ၊ ဆီးခ်ဳပ္ေရာဂါမ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။
from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1APl2AA
Comments
Post a Comment