ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ဘ႐ုိကိုလီ (အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ) လုိမ်ဳိး Cruciferous အမ်ိဳးအစားဝင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေတြကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို ျဖတ္ေတာက္ ႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။ ယခင္ ေလ့လာမႈ အရလည္း ဘ႐ုိကုိလီ၊ န္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ေဂၚဖီလံုး၊ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ မုန္လာဥ လုိမ်ိဳး Cruciferous အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာဆဲလ္ ေတြကို သတ္ပစ္ႏုိင္ၿပီး ေဆးဝါးအသစ္ေတြ ထုတ္လုပ္ႏုိင္မယ္လုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္ထားပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဘ႐ုိကုိလီမွာပါဝင္တဲ့ ဆာဖုိရက္ဖိန္းဟာ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကို ဖ်က္ဆီး ပစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ယခု ေလ့လာမႈအရ Cruciferous အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားသူေတြဟာ မစားသူေတြထက္ ခံတြင္း ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အစာမ်ိဳႁပြန္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၈ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အူမႀကီးနဲ႔ သားျမတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇ ရာခုိင္ႏႈန္းနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၃၂ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ် ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
Credit - Good Health
from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1C9Z2mo
Comments
Post a Comment