ၾကက္သြန္ျဖဴမွ ရရွိႏိုင္ေသာ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကို က်န္းမာေရးသတင္းမွ ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ ေဆးဖက္၀င္ အစားအစာတစ္ခုျဖစ္တာေၾကာင့္ ဟင္းခြက္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ပါ၀င္ေနတာျဖစ္ပါတယ္။ ေဆး၀ါးေပါင္းမ်ားစြာကိုလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴက ပါ၀င္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပံုမွန္စားသံုးသူဟာ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေနသည့္အတြက္ အလြယ္တကူ ကူးစက္တတ္သည့္ ေရာဂါမ်ား မကူးစက္ႏိုင္ပါ။
အစားအေသာက္မ်ားစြာထဲမွာ ပါ၀င္ေနတဲ့ ဓါတုေဗဒအဆိပ္မ်ားကိုလည္း ေျပေစပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ ကင္ဆာဓာတုကုထံုးႏွင့္ ဓာတ္ေရာင္ျခည္ကုထံုးတို႔၏
ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးမ်ားကိုသက္သာေစႏိုင္ပါသည္။
ကင္ဆာဓာတုကုထံုးမ်ားႏွင့္ ဓါတ္ေရာင္ျခည္ကုထံုးမ်ားေၾကာင့္ ျဖစ္ေပၚလာသည့္ ေသြးျဖဴေလွ်ာ့က်သည့္ ျပႆနာမ်ားကို ၾကက္သြန္ျဖဴစားသံုးျခင္းျဖင့္ သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။
ကင္ဆာေ၀ဒနာရွင္မ်ားအေနျဖင့္လည္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴအဆီအား အားျဖည့္ဓါတ္စာအျဖစ္ စားသံုးေပးပါက သက္သာေကာင္းမြန္လာေစႏိုင္ပါတယ္။
ကင္ဆာ၊ ေလးဖက္နာ၊ ဆီးခ်ိဳ၊ အဆုတ္နာ၊ အေအးမိဖ်ားနာ စသည့္ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ကာကြယ္တားဆီးေပးႏိုင္ပါတယ္။
သတိျပဳရန္။ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြါျပီး၊ ခြဲျခမ္းျပီး ၁၀ မိနစ္ခန့္ ေလသလပ္ထားျပီးမွ စားသံုးပါက ပိုမိုအစြမ္းထက္ပါသည္။
ဦးေနဆိုင္ (ပူတာအို) ဘာသာျပန္သည္။
Ref: Health benefits of garlic
က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1C9Z0uz
Comments
Post a Comment