ပူစီနံရြက္ဟာ ပ႐ုတ္အုပ္စု၀င္ အပင္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး အနံ႔သင္းပ်ံ႕မႈ၊ ေႏြးေထြး ေစမႈနဲ႔ အနည္းငယ္ ခါးသက္တဲ့ အရသာ ရွိပါတယ္။
အျခားဟင္း ခ်က္စရာ အရြက္ေတြနဲ႔ မတူတာက ပူစီနံကို ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ အျပင္ ေဆးအျဖစ္လည္း အသံုးျပဳလို႔ ရပါတယ္။
၁။ ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ မိႈပိုးေတြကို ေသေစပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ကပ္ပါးပိုးေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ေယာနိ ေရာင္ရမ္းျခင္း၊ ပါးစပ္အနာေပါက္ျခင္း ေတြကို သက္သာ ေစပါတယ္။
၂။ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြ ပါ၀င္တဲ့အတြက္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္း ကေန ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။
၃။ ဗီတာမင္ေအ၊ သံဓာတ္နဲ႔ မက္ဂနီ ဆီယမ္ေတြႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တဲ့အ တြက္ ခုခံအား စနစ္ကို ျမွင့္တင္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၄။ဗီတာမင္စီဓာတ္ ပါ၀င္မႈမ်ားတဲ့ အတြက္ သြားဖံုးနာျခင္း၊ ေသြးထြက္ျခင္း၊ သြားဖံုး ျပည္တည္ျခင္း ေတြမွာ ပူစီနံကို ေခ်ထားတဲ့ အရည္ကို ေသာက္သံုး ေပးသင့္ပါတယ္။
၅။ အစာေခ်ဖ်က္ျခင္းကို အားေပးၿပီး အစာအိမ္ေရာင္ျခင္း၊ နာျခင္းေတြကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္တဲ့ thymolနဲ႔ carvacol ဓာတ္ေတြ ပါ၀င္ေနပါတယ္။
၆။အသက္႐ွဴ လမ္းေၾကာင္း ပိုး၀င္ျခင္းမွာ ပူစီနံရြက္ကို ႐ွဴေပးရင္ သက္သာႏိုင္ၿပီး ေရေႏြးမွာ ပူစီနံရြက္ကို ထည့္ျပီး ေသာက္သံုး ေပးရင္ ေသြးမေပၚခင္ ျဖစ္တတ္တဲ့ နာက်င္မႈကို သက္သာ ေစပါတယ္။
သက္ႏွင္း
credit to Health Updates Journal
from သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရး) - Thit Htoo Lwin http://ift.tt/1yOMBiz
Comments
Post a Comment