သစ္သီးမ်ားမွာ အဓိကပါဝင္တဲ့ ကစီဓာတ္၊ ပ႐ုိတင္း၊ အဆီဓာတ္ သာမက ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓာတ္၊ အင္ဇိုင္းမ်ားနဲ႔ ဓာတ္သဘာဝမ်ားကို သစ္သီးဝလံမ်ား စားသံုးျခင္းျဖင့္ ရရွိႏုိင္ပါတယ္။
ဗီတာမင္ (vitamins)
သဘာဝသစ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ကို ဗီတာမင္အရည္လို႔ ေခၚႏုိင္ပါတယ္။ အာဟာရဓာတ္မ်ား ေထာက္ပံ့ေပးႏုိင္စြမ္း ရွိတယ္။ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ဟာ ဗီတာမင္မွာ ေအာ္ဂဲနစ္ အာဟာရ ဓာတ္မ်ားျဖစ္လို႔ က်န္းမာေရး ထိန္းသိမ္းႏိုင္ဖို႔နဲ႔ ပံုမွန္ဇီဝကမၼ ျဖစ္စဥ္အတြက္ ပမာဏ အနည္းငယ္ ေလာက္သာလိုတယ္။
http://ift.tt/Xk2pb2
သစ္သီးမ်ားမွရႏိုင္ေသာ ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓာတ္မ်ား - သစ္ထူးလြင္ (က်န္းမာေရးႏွင့္ အႏုပညာ) - Thit Htoo Lw
http://ift.tt/1czkJ7l
from Myanmar News Now's Facebook Wall http://ift.tt/Xk2mw5
Comments
Post a Comment