Skip to main content

ရိုးရာလက္ေ၀ွ႕ပညာထိန္းသိမ္းေပးေနတဲ့ ဒို႕ရိုးရာ လက္ေ၀ွ႕ကလပ္ ေရွးႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ...



ရိုးရာလက္ေ၀ွ႕ပညာထိန္းသိမ္းေပးေနတဲ့ ဒို႕ရိုးရာ လက္ေ၀ွ႕ကလပ္



ေရွးႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာကတည္းက ရွိေနခဲ့တဲ့ ျမန္မာ့႐ုိးရာ လက္ေဝွ႔ပညာရပ္ကုိ မပေပ်ာက္ဖုိ႔ ဒုိ႔႐ုိးရာ လက္ေဝွ႔ ကလပ္အသင္းက တဖက္တလမ္းကေန ထိန္းသိမ္း ေပးေနပါတယ္။ ေအသင္ေဆာက္လုပ္ေရးနဲ႔ အင္ဂ်င္ နီယာလုပ္ငန္းကုမၸဏီက အဓိက စပြန္ဆာေပးထားတဲ့ ဒီလက္ေဝွ႔ကလပ္က ၿပီးခဲ့တဲ့ ဧၿပီလက စတင္ဖြဲ႔ စည္းခဲ့တာပါ။ ႐ုိးရာလက္ေဝွ႔ပညာ မတိမ္ေကာဖုိ႔ကုိပဲ အဓိက ရည္ရြယ္ၿပီး တည္ေထာင္ခဲ့တာျဖစ္တယ္လုိ႔ ဒုိ႔ ႐ုိးရာလက္ေဝွ႔ကလပ္ အသင္းအုပ္ခ်ဳပ္သူ ဦးေအးသိန္း က ေျပာျပပါတယ္။



ဒုိ႔႐ုိးရာ လက္ေဝွ႔ကလပ္က တည္ေထာင္ကာစျဖစ္လုိ႔ လက္ေဝွ႔ကစားသမား ၆ ေယာက္ပဲ ရွိေသးေပမယ့္ ယေန႔ ျမန္မာ့႐ုိးရာလက္ေဝွ႔ေလာကမွာ နာမည္ေက်ာ္ ေနတဲ့ စုိးလင္းဦးတုိ႔လုိ ကစားသမားေကာင္းေတြ ရွိေန ပါတယ္။ ျမန္မာ့႐ုိးရာလက္ေဝွ႔ ပညာရပ္ကုိ ထိန္းသိမ္း ခြင့္ရတဲ့သူ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ေပ်ာ္ရႊင္မိပါတယ္လုိ႔ စိုး လင္းဦးက သူ႔ရဲ႕ အျမင္ကုိ ေျပာပါတယ္။



ရန္ကုန္ၿမိဳ႕မွာဆုိရင္ ျမန္မာ့႐ုိးရာ လက္ေဝွ႔ပညာရပ္ကုိ ထိန္းသိမ္းေနတဲ့ လက္ေဝွ႔ကလပ္ ၁ဝ ခု နီးနီးရွိေနၿပီး တစ္ႏုိင္ငံလုံး အတုိင္းအတာအရဆုိရင္ ကလပ္ ၃ဝ နီး နီးရွိေနပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ႐ုိးရာလက္ေဝွ႔ကလပ္ေတြ ဟာ ဝင္ေငြမရွိဘဲ စပြန္ဆာေတြရဲ႕ ေထာက္ပံ့မႈေတြနဲ႔ ရပ္တည္ေနရတာပါ။ ဒီလုိ စပြန္ဆာေတြနဲ႔ ရပ္တည္ ေနရတဲ့ လက္ေဝွ႔ကလပ္ေတြကို ႏုိင္ငံေတာ္အစိုးရ အေနနဲ႔ ေထာက္ပံ့မႈေတြ ျပဳလုပ္ေပးဖုိ႔ လုိအပ္ေနပါ တယ္။





ရိုးရာလက္ေ၀ွ႕ပညာထိန္းသိမ္းေပးေနတဲ့ ဒို႕ရိုးရာ လက္ေ၀ွ႕ကလပ္



ျမန္မာ့ ရိုးရာလက္ေ၀ွ႔ပညာရပ္ မေပ်ာက္ပ်က္ေစဖို႔အတြက္ ဒို႔ရိုးရာအမည္နဲ႔ လက္ေ၀ွ႕ကလပ္ ကို ၀ါသနာရွင္ေတြက တည္ေထာင္ခဲ႔ပါတယ္။ ေအသင္ေဆာက္လုပ္ေရးနဲ႔ အင္ဂ်င္နီယာလုပ္ငန္း...

from Mizzima - News in Burmese's Facebook Wall http://ift.tt/1qE8BHw

Comments

Popular posts from this blog

Vaginal itching မိန္းမကိုယ္ယားျခင္း

အရင္ကေတာ့ ဒီလိုစာမ်ိဳးကို ‘ေဖ့စ္ဘြတ္’ မွာမတင္ပါ။ (၁၈) ႏွစ္ျပည့္မွဖတ္ပါ ေဆးပညာစာ ‘ဘေလာ့ခ္’ ပိတ္သြားလို႔သာ တင္ပါတယ္။ နားလည္မႈေပးၾကေစလိုပါတယ္။ ၁။ ကြၽန္မအသက္ ၃၃ ျပည့္ခါနီးပါၿပီဆရာ။ အပ်ိဳပါဆရာ။ ကန္ေတာ့ပါဆရာ မိန္းမအဂါၤတဝိုက္ ယားယံမႈျဖစ္လို႔ ညည အိပ္မရဘူးဆရာ။ အျပင္ေဘးပတ္ပတ္လည္က ယားတယ္ဆရာ။ အျဖဴအဆက္မျပတ္ဆင္းတတ္လို႔ အျမဲ daily pad သံုးၿပီး Lactacyd (gentle cleaning wash) သံုးတယ္ဆရာ။ အျမဲအနံ႔အသက္ကအစ သန္႔႐ွင္းမႈဂရုစိုက္တာေတာင္ ယားယံမႈက မခံမရပ္ႏိုင္ဘူးဆရာ။ ကြၽန္မအခု ႕႕႕႕႕ မွာပါဆရာ။ အပူစာအစပ္စာ ေ႐ွာင္ပါတယ္ဆရာ။ ဘာေၾကာင့္ျဖစ္မွန္း မသိဘူးဆရာရယ္။ အလုပ္တဖက္နဲ႔မို႔ ညအိပ္ေရးပ်က္တာ ေတာ္ေတာ္ ဆိုးဝါးတယ္။ အခုရက္ပိုင္း ပိုဆိုးဝါးလို႔ေရေႏြးကို ဆားရွာလကာရည္ထည့္ၿပီး အေပါ့သြားတိုင္း ေဆးပါတယ္ဆရာ။ လိမ္းေဆး Dermovate cream ကိုတေန႔ ၂ ႀကိ္မ္ ယားယံတဲ့ေနရာပတ္ဝန္းက်င္ လိ္မ္းေပမဲ့ လိမ္းတုန္းသက္သာၿပီး ျပန္ျဖစ္တယ္ဆရာ။ ကြၽန္မနာမည္ ႕႕႕႕႕ ပါဆရာ။ ေက်းဇူးျပဳၿပီး ေျဖၾကားေပးပါဆရာ။ မိန္းမအဂါၤပါ တခါတေလယားယံတာေရာ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ပါသလားဆရာ။ အလုပ္လုပ္ရတာ ဒီလိုျဖစ္ေနေတာ့ စိတ္နဲ႔လူမကပ္ဘူးဆရာရယ္။ ၂။ သမီးအိမ္ေထာင္ျပဳတာ ၁ ႏွစ္ရွိပါျပီ။ အသက္က...

ေဆး၀ါး အလြဲသံုးစြဲျခင္း

ေဆး၀ါး အလြဲသံုးစြဲျခင္း လူသားမ်ားဟာ ေဆး၀ါးကုိ တလြဲ သံုးေနတတ္ ၾကတယ္။ တန္ေဆး လြန္ေဘး ဆုိသလုိ ကုိယ္က်ိဳးကုိ အမႈမထားဘဲ သက္သာရင္ ၿပီးေရာဆုိၿပီး အလြယ္တကူ သံုးေနၾကတယ္။ (၁) အပူက် ၊ အကိုက္အခဲ ေပ်ာက္ေဆး အလြယ္သံုးျခင္း ကုိယ္ပူတာ ၊ ကုိက္ခဲ နာက်င္တာ ျဖစ္ေစတဲ့ အေၾကာင္း ဇာစ္ျမစ္ဟာ မ်ားျပား ႐ႈပ္ေထြးတယ္။ ေရာဂါႀကီး ငယ္ရဲ႕ ဇာစ္ျမစ္ အတိအက် မသိဘဲ အပူက်ေဆး ၊ အကုိက္အခဲ ေပ်ာက္ေဆး သံုးရင္ သက္သာ႐ံု သက္သာေစၿပီး ေ from Myanmar CNN http://ift.tt/1iHIUmM

ဘီပိုးအတြက္ သဘ၀ေဆးပင္

ယခုပံုမွာ ျမင္ေတြ့ေနရတဲ့ အပင္ဟာ အလြန္းေဆးဖက္၀င္တဲ့ အပင္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဘီပိုးအတြက္ အသည္းေရာဂါမ်ားအတြက္ အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ ၄င္းအပင္ကို ကခ်င္ျပည္နယ္အႏွံ့အျပားႏွင့္ ပူတာအိုေဒသတို့မွာ အမ်ားအျပားေတြ့ရတတ္ပါတယ္။ ရွမ္းျပည္နယ္၊ ျပင္ဦးလြင္ စတဲ့ အေအးပိုင္းေဒသေတြမွာလည္း ေပါက္တယ္လို့ သိရပါတယ္။ ေဒသအေခၚအေ၀ၚ ခႏၱီးရွမ္းဘာသျဖင့္ ဖတ္ခြယ္၊ ကခ်င္လို ထင္ကဲ့၊ ရွမ္းလို ဖတ္ေခးေဒါင္း၊ ျမန္မာလုိ ေၾကးနီပင္၊ ကြမ္းရိုင္းရြတ္လွပင္၊ ပိတ္ခ်င္းပင္၊ ငါးညွီပင္၊ တရုတ္လုိ ယြီက်င္းဆိုက္ (ငါးညွီဟင္း) ဆိုျပီးေတာ့ ေဒသအလိုက္ အေခၚအေ၀ၚေတြ အမ်ိဳးမ်ိဳး ကြဲျပားၾကပါတယ္။ သူ့ရဲ့အနံ့ကေတာ့ ငါးညွီနံ့၊ ငါးစိမ္းနံ့ ျဖစ္ပါတယ္။ အရြက္ပံုစံကေတာ့ ကြမ္းရြက္ပံုပါ။ အေရာင္ကေတာ့ အစိမ္းခပ္ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ျဖစ္ျပီး ရိုးတံကေတာ့ ေၾကးနီေရာင္ ေပါက္ပါတယ္။ ေဆးအျဖစ္ အသံုးျပဳပံု (၁) ၄င္းအပင္၏ အရြက္၊ အရိုးတံ၊ အျမစ္တို့ကို ၅ ပင္ခန့္ ခူးယူ၍ ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ေရ ၃ ခြက္ ၁ ခြက္ က်ိဳ၍ တစ္ေန့တစ္ခြက္ တစ္လခန့္ ေသာက္သံုးပါက ဘီပိုးသက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစပါသည္။ (၂) ၄င္းအရြက္ႏုႏုမ်ားကို သုပ္စားႏိုင္ပါသည္။ (၃) အျခားဟင္းသီးဟင္းရြတ္မ်ားႏွင့္အတူ ေရာ၍ သုပ္စားႏိုင္ပါသည္။ (၄) ၄င္းအျမွစ္က...